Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Aurinkorannikon kuoro on perustettu Marbellassa v. 1977, aluksi pienenä naisryhmänä. Kuoron perusti opettaja Esteri Peltonen. Jatkossa myös miehiä tuli mukaan ja 1980-luvun puolivälissä toiminta vakiintui. Syntyi kiinteä yhteys Aurinkorannikon suomalaiseen seurakuntaan Fuengirolassa. Sittemmin tuli tavaksi, että seurakuntaan ns. talvikanttoriksi tuleva muusikko otti kuoron johtaakseen. Monen taitavan ja innostavan johtajan työn tuloksena kuoro on saavuttanut sen nykyisen tunnustetun korkean tason. Laulajien lukumääräkin on ajoittain ylittänyt 40.

35v-juhlavuotensa 2012 kunniaksi kuoro julkaisi historiikin, joita on myytävänä kuoron harjoittelupaikassa Fungirolan seurakuntakodilla á 5 €.

Vierailuja kuoro on tehnyt Madridiin kolmasti, vuosina 1996, 2000 ja 2004, esiintymällä siellä mm. suurlähetystössä Suomen itsenäisyyspäiväjuhlissa.

Myös Costa Blancan suomalaisyhteisön vieraaksi Torreviejaan  kuoro on tehnyt kaksi konserttimatkaa vuosina 2000 ja 2008. Siellä toimiva kuoro teki vastavierailun Aurinkorannikolle v. 2011, jolloin järjestimme yhteiskonsertin Fuengirolassa.

Portugalin Portimaon Algarven Suomi-Seuran vieraana olimme 29.11.-1.12.2018. Pidimme joulukonsertin Amparo-kirkossa samana päivänä kun siellä oli Suomalaisen Ev.Lut. Seurakunnan järjestämä Kauneimmat Joululaulut. 

©2019 Vuosien varrelta | AURINKORANNIKON KUORO - suntuubi.com